Beste TOP 10 hittemelders 2024 - [Test + Reviews]

Update 2024 2023-05-16 00:00

Bezorgd over de veiligheid van je huis?

Een hittemelder is een must-have voor elke huiseigenaar. Niet alleen zal hij je waarschuwen als de temperatuur boven de grens komt, maar hij kan ook helpen je gezin en bezittingen te beschermen tegen brandschade.

We weten dat het vinden van het beste product voor jouw behoeften moeilijk kan zijn, daarom hebben we een lijst gemaakt van de 10 beste producten op de markt. Je kunt erop vertrouwen dat onze redactie alleen de beste producten aanbeveelt die beschikbaar zijn.

 1. Woninginrichting
 2. hittemelder

Inhoudsopgave

Onze top 10 hittemelder lijst - Wat zijn de beste hittemelders?

We beginnen deze vergelijking met de 3 hittemelders die als best getest uit de bus kwamen. Neem je tijd, en bekijk alle tien verschillende reviews, zodat je een goede vergelijking kunt maken tussen alle hittemelders.

Bekijk hieronder direct welk hittemelder product volgens ons het beste is in 2024. Om je te helpen, hebben we ook gelijk een webshop gezocht waar je het betreffende product tegen de laagste prijs kunt kopen! 

1. ELRO Hittemelder

De ELRO FH7210 Mini Warmtedetector is een hoogwaardige, betrouwbare detector die nauwkeurig de temperatuur meet en een 85dB alarm laat horen als de omgevingstemperatuur te hoog is. Met een batterijlevensduur van 10 jaar is deze detector perfect voor gebruik op plaatsen waar vaak gekookt wordt of waterdampen voorkomen, zoals de keuken of badkamer. Hij voldoet aan de Europese norm BS5446-2:2003 en wordt geleverd met 5 jaar garantie van ELRO.

2. ELRO Connects

De ELRO Connects FH3801R hittemelder is de perfecte oplossing voor ruimtes waar een normale rookmelder niet geschikt is. Met zijn draadloze connectiviteit kan dit alarm gekoppeld worden aan andere melders in je huis voor extra bescherming. De ELRO Connects FH3801R hittemelder is ideaal voor plaatsen als de keuken of badkamer waar vaak wordt gekookt of waterdamp optreedt. Met zijn hoogwaardige sensor is dit alarm in staat de temperatuur nauwkeurig te meten en zal het alarm afgaan als de temperatuur te hoog wordt. Het alarm heeft een luidheid van 85dB, zodat je het zeker hoort als er een probleem is. Je kunt ook meerdere FH3801R hittedetectoren draadloos aan elkaar koppelen voor nog meer dekking. Voor extra gemoedsrust moet je dus zeker de ELRO Connects FH3801R hittemelder aanschaffen.

3. Nedis Hittemelder

De Nedis hittemelder is een geweldige manier om de veiligheid in je huis te vergroten. Hij kan worden gemonteerd in een ruimte waar rookmelders niet bruikbaar zijn, zoals een keuken. Het alarm gaat onmiddellijk af wanneer hitte wordt gedetecteerd (≥54°C). De sirene bedraagt meer dan 85 dB om ervoor te zorgen dat mensen zelfs midden in de nacht wakker worden. De melder is uitgerust met een waarschuwing voor lege batterijen en een testknop voor periodieke testdoeleinden.

TOP 4 -10 beste hittemelder

Je hebt net onze top 3 best geteste hittemelder van 2024 kunnen bekijken. Hoewel de drie bovenstaande hittemelders bij ons als allerbeste uit de bus zijn gekomen, hebben we natuurlijk nog veel meer producten getest. Je hebt er nog zeven van ons tegoed.

Uiteraard zijn alle geteste producten in onderstaande lijst goede hittemelders. Anders zouden ze niet in onze top 10 beste hittemelder terecht zijn gekomen.

Lees hieronder de rest van de hittemelders beoordelingen.

4. ELRO Connects

De ELRO FZ5002R draadloze koppelbare rookmelders zijn de perfecte manier om tijdig te waarschuwen bij brand. Met hun hoogwaardige optische sensor reageren deze melders snel op brand, geven ze minder vals alarm en zijn ze zeer milieuvriendelijk. Bovendien heeft de melder een extra warmtesensor, zodat hij ook reageert op temperaturen boven de 54°. In geval van brand geeft de rookmelder een alarm van 85 decibel. Met de koppelbare functie kun je meerdere melders draadloos met elkaar verbinden voor een nog grotere dekking en gemoedsrust.

5. ELRO Rookmelder

Maak je je zorgen over de veiligheid van je gezin zonder dat je een mogelijke brand of rook op tijd detecteert? Met de ELRO draadloze koppelbare rookmelder FZ5002R met hittesensor hoef je je daar geen zorgen meer over te maken! Dit unieke 2-pack van hoogwaardige melders maakt gebruik van een optische sensor die snel reageert op brand en garandeert minder valse alarmen. Bovendien, zelfs als één melder rook detecteert, zullen alle melders het 85 decibel alarm laten horen - waardoor je tijdig wordt gewaarschuwd als er gevaar dreigt Maar dat is nog niet alles - wat deze set zo bijzonder maakt is de extra warmtesensor die in werking treedt als de temperatuur boven de 54° graden komt.

6. Smartwares Rookmelders

Zoek je een betrouwbare rookmelder die je gezin veilig houdt? Zoek niet verder dan de Smartwares rookmelder. Deze top-of-the-line rookmelder heeft een vervangbare batterij met een levensduur van een jaar, zodat je er zeker van kunt zijn dat hij werkt wanneer je hem het meest nodig hebt. Het luide 85 dB alarm maakt zelfs de zwaarste slapers wakker, en kan levensbedreigende situaties helpen voorkomen. Neem geen risico met de veiligheid van je gezin - zorg voor een Smartwares rookmelder in elke kamer van je huis.

7. FIBARO rookmelder

Zoek je een rooksensor die zowel stijlvol als functioneel is? Zoek niet verder dan de FIBARO Rooksensor. Dit compacte apparaat heeft een ingebouwde optische sensor, temperatuursensor, LED-indicator en sirene. De optische sensor detecteert rook zelfs bij het begin van een brand, waardoor het een geweldige keuze is voor gezinnen die extra veilig willen zijn. De FIBARO Rooksensor werkt op batterijen en is volledig draadloos, waardoor hij gemakkelijk te installeren en te gebruiken is. Bovendien past hij dankzij zijn strakke ontwerp in elk interieur. Bescherm je gezin vandaag nog tegen brand met de FIBARO Rooksensor.

8. Alecto Rookmelder

De Alecto SA-41 Koppelbare Rookmelder is een stijlvolle en functionele rookmelder die draadloos gekoppeld kan worden met andere melders voor een optimale dekking. Deze melder voldoet aan alle eisen voor veiligheid en gebruiksvriendelijkheid, waardoor hij een uitstekende keuze is voor wie een betrouwbare brandmelder zoekt. De SA-41 heeft ook een sensorlevensduur van tien jaar, waardoor het een onderhoudsarme optie is voor drukbezette huiseigenaren.

9. Alecto Rookmelder

De Alecto SA-43 koppelbare rookmelder is de perfecte keuze voor wie op zoek is naar een betrouwbare en uitbreidbare oplossing voor brandveiligheid. Deze topdetector kan draadloos worden gekoppeld met andere detectoren in je huis, kantoor of bedrijf, zodat je in geval van brand een uitgebreide dekking hebt. Met een bereik tot 60 meter kun je je systeem aanpassen voor maximale bescherming. En omdat hij voldoet aan de Europese norm EN14, kun je er zeker van zijn dat deze melder aan de hoogste veiligheidsnormen voldoet. De SA-43 is niet alleen een rookmelder, maar ook een hittemelder, die een extra beschermingslaag tegen brand biedt. Neem geen risico's als het gaat om brandveiligheid - vertrouw op de Alecto SA-43 koppelbare rookmelder om jou en je geliefden veilig te houden.

10. Slimme Rookmelder

Maak kennis met onze Smart Home Security rookmelder voor zorgeloze zekerheid! Het is een draadloze, optische rookmelder met geavanceerde technologie om rook- en warmteniveaus te detecteren voordat ze te hoog worden. Met onmiddellijke melding op je telefoon word je gewaarschuwd als er brand uitbreekt in je huis - zelfs als je er niet bent of als je slaapt Je kunt vertrouwen op deze zeer gevoelige detector die ontworpen is met een 95db sirene, zodat hij gehoord wordt en iedereen waarschuwt in geval van nood. Maak je nooit zorgen over defecte batterijen die de stroom aftappen, want de sirene is uitgerust met een lange levensduur van de batterij, zodat je hem niet hoeft te onthouden of te vervangen, wat je huis ultiem gemak en veiligheid biedt Bovendien is hij supergemakkelijk te installeren zonder gedoe - gewoon aan de muur of het plafond monteren en meerdere melders instellen voor verschillende kamers of verdiepingen.

Best geteste hittemelder volgens onze experts - hittemelder beoordelingen vergelijken!

Onze experts willen natuurlijk een goede en eerlijke top 10 beste hittemelder lijst voor je samen stellen en daarvoor moeten de producten natuurlijk zo objectief mogelijk getest worden.

Om een zo compleet mogelijke hittemelder review te kunnen schrijven, letten we onder meer op de volgende factoren:

 • Gebruiksgemak
 • Levensduur
 • Kwaliteit
 • Prijs
 • Beoordelingen van anderen

Al deze punten zijn meegenomen in onze top 10 best geteste hittemelders. Zo weten we zeker dat jij uit de beste hittemelders van 2024 kunt kiezen.

De top 3 beste hittemelder scoort gemiddeld het hoogste voor deze factoren en hebben volgens ons dus de beste prijs-/kwaliteitsverhouding van 2024.

Omdat niet iedereen hetzelfde budget heeft, wordt altijd geprobeerd rekening te houden met de prijs van de producten. Er worden producten gekozen uit iedere prijscategorie.

Er zijn tegenwoordig veel nieuwe hittemelders op de markt. Om te weten welke nu bij je past, zou je ze eigenlijk allemaal eerst moeten testen. We snappen natuurlijk ook wel dat dit niet kan, dus hebben we dit al voor je gedaan.

Hoe benader je de hittemelder reviews? Lees alle 10 reviews op je gemak door en noteer bij elk product de plus- en minpunten. Aan de hand daarvan kies je het product dat voor jou de meeste pluspunten heeft!

 

Onze laatste woord over de hittemelders productreviews

Nu je weet waar je op moet letten bij het kopen van een hittemelder, hopen we dat je vertrouwen hebt in je vermogen om het perfecte product voor jouw behoeften te vinden. Vergeet niet om de grootte van je huis, het type verwarmingssysteem dat je hebt, en eventuele andere functies die je nodig zou kunnen hebben in overweging te nemen voordat je je aankoop doet. We weten zeker dat je met onze lijst van de top 10 hittemelders het perfecte product kunt vinden om je gezin veilig en bewust van temperatuurveranderingen te houden.

Bekijk ook:

Veelgestelde vragen

Onze hittemelder reviews worden door experts in verschillende vakgebieden geschreven. Er wordt goed gekeken welke expert het beste bij het te testen product past. Ze doen zelfstandig onderzoek en schrijven de reviews op basis van hun bevindingen. Deze criteria zijn voor alle onderzoeken en producten hetzelfde. De experts worden niet betaald door fabrikanten of merken voor het schrijven van positieve reviews.

Nee, we zijn geen webshop. Wel hebben we in de review ook de beste aanbieder meegenomen. We hebben uitgezocht in welke webshop je het product voor de goedkoopste prijs kunt kopen. Als je op de “Beste prijs” knop drukt, word je automatische naar de beste en voordeligste hittemelder gebracht. Daar kun je je aankoop meteen voltooien.

Na onze uitgebreide onderzoek en testen zijn wij tot de conclusie gekomen dat ELRO Hittemelder  voor ons de beste prijs/kwaliteitverhouding heeft. 

De top 5 beste hittemelders is als volgt:

 1.  ELRO Hittemelder
 2.  ELRO Connects
 3.  Nedis Hittemelder
 4.  ELRO Connects
 5.  ELRO Rookmelder
Jim
Jim

Hallo! Ik ben Jim en ben 37 jaar oud, in mijn dagelijks leven werk ik als motivational speaker op evenementen in de financiële wereld. In mijn persoonlijk leven houd ik ervan om tijd door te brengen met mijn vrouw, 2 kinderen en honden. In onze vrije tijd gaan we vaak op reis samen en leren nieuwe plaatsen, culturen en gewoonten kennen. Mijn streven is om jou te voorzien van de beste en juiste informatie om je op weg te kunnen helpen met je keuzes.

2022-07-18 00:00

Disclaimer: Wij als experts van de Expertcommunity.nl hebben bovenstaande hittemelder reviews met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de productverzending of het product zelf. De experts krijgen niet betaald om producten juist hoger of lager te laten ranken. Dit blijft de persoonlijke mening n.a.v. de test! Wij krijgen wel een kleine vergoeding als het product uiteindelijk via onze link wordt gekocht. 

Laatste nieuws
Stel een vraag
Beste tips
Winkelen