1. Keuken en Kookgerei
 2. vrijstaande vaatwasser

TOP 10 vrijstaande vaatwassers 2024 - Beste vrijstaande vaatwassers reviews

Update 2024 16-5-2023

Op zoek naar een nieuwe vaatwasser?

Een vrijstaande vaatwasser is de perfecte optie als je op zoek bent naar meer flexibiliteit in je keuken. Deze vaatwassers kun je bijna overal in je keuken plaatsen, dus ze zijn een prima keuze als je weinig ruimte hebt. Ze zijn er ook in verschillende maten, zodat je de perfecte kunt vinden voor jouw behoeften.

Je kunt kiezen uit verschillende kleuren die passen bij je keukeninrichting, en veel modellen zijn voorzien van speciale functies zoals Delay Start, waarmee je de vaatwasser kunt laten draaien op daluren wanneer de energietarieven lager zijn. Bovendien bevat onze lijst enkele van de beste merken op de markt, zodat je weet dat je een kwaliteitsproduct krijgt.

 1. Keuken en Kookgerei
 2. vrijstaande vaatwasser

Inhoudsopgave

Onze top 10 vrijstaande vaatwasser lijst - Wat zijn de beste vrijstaande vaatwassers?

We beginnen deze vergelijking met de 3 vrijstaande vaatwassers die als beste getest zijn. Bekijk rustig de 10 verschillende [zb_m_mv] zodat je een goede vergelijking kunt maken tussen de diverse vrijstaande vaatwassers.

Lees snel verder om te bekijken welke vrijstaande vaatwasser volgens ons het beste is in 2024. Om je te helpen hebben we ook gelijk een webshop gezocht waar je de gekozen vrijstaande vaatwasser tegen de beste prijs kunt kopen.

1. Klarstein Amazonia

De Klarstein Amazonia mini vaatwasser is de perfecte oplossing voor kleine keukens, vakantiehuizen, of zelfs voor onderweg! Hij kan maximaal twee couverts tegelijk afwassen en heeft zes verschillende programma's om uit te kiezen, waaronder een eco-stand en een snel programma. Bovendien circuleert de ingebouwde droogstand verse lucht om de vaat te drogen en de lucht tot 72 uur schoon te houden. En door zijn compacte formaat kan de Klarstein Amazonia mini vaatwasser gemakkelijk en discreet worden opgeborgen als hij niet in gebruik is.

2. Siemens vaatwasser

Op zoek naar een krachtige en flexibele vaatwasser? De Siemens SN23EC14CE iQ300 vrijstaande vaatwasser is perfect voor grote gezinnen of mensen die vaak entertainen. Met de HomeConnect app kun je je vaatwasser overal starten, stoppen of de status ervan controleren. De intensieve zone en instelling zijn geweldig voor het verwijderen van aangekoekte resten, terwijl je met varioSpeed Plus de programmatijd kunt verkorten als je haast hebt. Bovendien maken de flexibele korven en de varioDrawer het gemakkelijk om de vaatwasser aan te passen aan je specifieke behoeften.

3. AEG vaatwasser

De AEG FFB63700PM AirDry Vrijstaande Vaatwasser is een top-vaatwasmachine die gebruik maakt van geavanceerde satelliet sproeiarmtechnologie om elke hoek van de machine grondig te reinigen. Deze innovatieve functie maakt het wegspoelen van vuile restjes overbodig, omdat de juiste waterstroom van de vaatwasser daarvoor zorgt. Het AutoDoor systeem is een ander groot voordeel van deze vaatwasser, want het maakt een uitgestelde start tot 24 uur mogelijk. Dit is perfect voor drukke gezinnen die hun vaat gedaan moeten krijgen, maar niet de tijd hebben om dat meteen te doen. Bovendien zorgt de optie XtraDry & Extra Hygiëne ervoor dat zelfs volle ladingen of grote stukken grondig worden gereinigd en alle vlekken goed worden behandeld. Hoewel het geluidsniveau van deze vaatwasser met 48 dB relatief hoog is, ligt het nog steeds binnen het bereik van de meeste vaatwassers op de markt en zou het geen afschrikmiddel moeten zijn voor potentiële kopers.

TOP 10 beste vrijstaande vaatwasser - Numers 4 t/m 10

Je hebt net onze top 3 best geteste vrijstaande vaatwasser van 2024 bekeken. Hoewel de 3 genoemde vrijstaande vaatwassers bij ons als de beste uit onze vergelijking zijn gekomen, hebben we nog meer vrijstaande vaatwassers vergeleken. Je hebt er nog 7 van ons tegoed.

Alle geteste vrijstaande vaatwassers in onderstaande lijst zijn goede vrijstaande vaatwassers. Anders zouden ze niet in onze top 10 van de beste vrijstaande vaatwasser terecht zijn gekomen.

Lees hieronder de rest van de vrijstaande vaatwassers die de top 10 hebben gehaald.

4. Inventum Vaatwasser

Heb je ooit het gevoel dat je afwas een eeuwig leven leidt op die eindeloze stapel in de gootsteen? Nu niet meer! Maak een einde aan noodreddingen in de gootsteen met de Inventum Vrijstaande Vaatwasser VVW6008AW. Deze slanke vaatwasser past prachtig in je keukenesthetiek en is ontworpen voor maximale efficiëntie en veiligheid. Met 12 couverts en drie programma's - Eco, Intensief en Halve lading - kun je gerust zijn in de wetenschap dat aan al je schoonmaakbehoeften wordt voldaan. Bovendien is dit krachtige apparaat een echte krachtpatser met zijn digitale display en energie-efficiëntieklasse E.

5. ETNA vaatwasser

Op zoek naar een betrouwbare en energiezuinige vaatwasser? Zoek dan niet verder dan de ETNA VWV242WIT! Deze 60 cm brede vrijstaande vaatwasser is perfect voor drukke gezinnen die hun vaat snel en gemakkelijk gedaan moeten krijgen. Dankzij de ruime capaciteit van 14 couverts past al je vuile vaat er probleemloos in. Bovendien zorgt de extra stille koolborstelloze motor ervoor dat je afwaservaring zo rustig mogelijk verloopt. Of je nu glazen, borden of potten en pannen afwast, de ETNA VWV242WIT klaart de klus snel en efficiënt.

6. Inventum Vaatwasser

Als je op zoek bent naar een vaatwasser die alles heeft, zoek dan niet verder dan de Inventum VVW6040AB. Deze luxe vrijstaande vaatwasser is geschikt voor 15 couverts en is voorzien van een digitaal display, een ergonomische besteklade en een in hoogte verstelbare bovenkorf. Hij is ook energiezuinig en gebruikt slechts 9 liter water per wasbeurt. Je hebt de keuze uit acht programma's, waaronder een eco- en duoprogramma. Met het duo programma wordt aangekoekte vaat onderin grondig gereinigd, terwijl glaswerk bovenin delicaat wordt gespoeld. En als je een keer weinig vaat hebt, kun je kiezen voor de halfvolle optie. Het gekozen programma wordt dan sneller en minder intensief uitgevoerd, waardoor je tijd, energie en water bespaart. Bovendien kun je met de optie uitgestelde start het gekozen programma tot 24 uur later starten. Als het op veiligheid aankomt, heeft deze vaatwasser je gedekt.

7. Tomado vaatwasser

Op zoek naar een vaatwasser die al je vaat aankan? Zoek niet verder dan de Tomado TDW6001W. Deze vrijstaande vaatwasser heeft een ruim interieur dat plaats biedt aan 12 couverts. Hij beschikt over 6 wasprogramma's om uit te kiezen, zodat je altijd de perfecte cyclus voor je lading kunt vinden. Bovendien is de bovenkorf verstelbaar, zodat je meer ruimte kunt creëren in de onderkorf. En als je niet genoeg vaat hebt voor een volledige lading, is het halve ladingsprogramma perfect voor kleinere ladingen. Deze vaatwasser is ook energiezuinig, met een E-label. Bovendien heeft hij een uitgestelde startfunctie, zodat je de cyclus kunt uitvoeren op een tijdstip dat jou goed uitkomt. Dus waarom zou je wachten? Maak je vaat schoon met de Tomado TDW6001W vaatwasser.

8. Inventum vaatwasser

Op zoek naar een stijlvolle en compacte vaatwasser die niet inlevert op prestaties? Zoek niet verder dan de Inventum RVW6027AB Retro Vaatwasser Vrijstaand. Deze vrijstaande vaatwasser is perfect voor kleinere huishoudens en biedt plaats aan maximaal 12 couverts. Hij beschikt ook over een verstelbare bovenkorf, waardoor gerechten van elk formaat gemakkelijk te laden en te lossen zijn. De RVW6027AB is ontworpen met het oog op efficiëntie. Hij heeft een energie-efficiëntieklasse E en gebruikt slechts 12 liter water per wasbeurt. Kies uit vijf verschillende wasprogramma's, waaronder eco en intensief, om je vaat elke keer weer schoon te krijgen. Bovendien kun je met een uitgestelde startfunctie de start van de cyclus tot 9 uur uitstellen - perfect voor drukke gezinnen die thuis willen komen met een schone vaat zonder een vinger uit te steken. En dankzij de stille werking kun je deze vaatwasser zelfs in de meest open keukenopstellingen plaatsen zonder je zorgen te maken over overmatig lawaai. Het belangrijkste is dat veiligheid bij de RVW6027AB altijd de hoogste prioriteit heeft. Hij heeft een roestvrijstalen kuip en Aquastop technologie om wateroverlast te voorkomen, zodat je keuken altijd veilig en droog blijft.

9. Everglades Vaatwasser

De Everglades EVDW5105 Vaatwasser is de perfecte keuze voor wie kwaliteit en efficiëntie eist. De energieklasse E laat je weten dat deze vaatwasser een kostenbesparende manier is om ervoor te zorgen dat al je vaat sprankelend schoon wordt met slechts één efficiënt proces. Met 12 couverts is er zeker genoeg capaciteit om al je vaat in één keer schoon te maken, waardoor hij efficiënt tijd bespaart. Het energieverbruik van 92 kWh per 100 wasprogramma's en het waterverbruik van 12 liter per wasprogramma maken hem ook milieuvriendelijk; hij doet zijn werk zonder al te veel elektriciteit of grondstoffen te verbruiken. Dit apparaat is dus niet alleen zuinig, maar ook ongelooflijk gebruiksvriendelijk! Met LED-indicatielampjes en handige tiptopbediening kun je meer aandacht besteden aan taken die dat nodig hebben. Everglades weet dat het leven al druk genoeg is, dus hebben ze ervoor gezorgd dat hun vaatwasser zo stressvrij en eenvoudig mogelijk te bedienen is.

10. Beko Vaatwasser

De Beko BDFN26430A vaatwasser is de perfecte aanvulling voor elke keuken. Hij is compact en efficiënt, terwijl hij toch plaats biedt aan al je vaat. De 6 programma's maken het gemakkelijk om de juiste cyclus te vinden voor wat je ook aan het afwassen bent, en de SteamGloss? functie zorgt ervoor dat je glazen er glanzend en nieuw uitzien. De gemakkelijk inklapbare steunen en de verschuifbare besteklade maken het in- en uitladen gemakkelijk, en het algehele ontwerp van de vaatwasser is strak en modern.

Best geteste vrijstaande vaatwasser volgens onze test - vrijstaande vaatwasser reviews vergelijken

Onze adviseurs willen natuurlijk een goede en eerlijke top 10 van de beste vrijstaande vaatwassers voor je opstellen en daarom moeten de vrijstaande vaatwassers uiteraard zo objectief mogelijk vergeleken worden met elkaar.

Om een zo compleet mogelijke vrijstaande vaatwasser review te kunnen schrijven letten we onder meer op de volgende eigenschappen:

 • Gebruiksgemak
 • Levensduur
 • Kwaliteit
 • Prijs
 • Beoordelingen van consumenten


Al deze aspecten zijn meegenomen in onze top 10 best geteste vrijstaande vaatwassers. Zo weten we zeker dat jij uit de allerbeste vrijstaande vaatwassers van 2024 kunt kiezen.

De top 3 vrijstaande vaatwassers scoort gemiddeld het beste en hebben volgens ons dus de beste prijs- en kwaliteitsverhouding van 2024.

Niet iedereen heeft hetzelfde budget te besteden en daarom proberen we altijd rekening te houden met de prijs van de vrijstaande vaatwassers. Er worden vrijstaande vaatwassers beoordeeld uit iedere prijsklasse.

Er zijn tegenwoordig veel verschillende vrijstaande vaatwassers op de markt. Om te weten welke nu het meest geschikt is voor jou, zou je ze eigenlijk allemaal eerst moeten testen. Dit ga je natuurlijk niet doen, dus daarom hebben wij dat gedaan!

Hoe benader je de vrijstaande vaatwassers reviews? Lees alle 10 de beoordelingen op je gemak door en noteer bij elke vrijstaande vaatwasser de voor- en nadelen. Aan de hand daarvan kies jij de beste vrijstaande vaatwasser voor jezelf.

 

Slotwoord over de vrijstaande vaatwassers reviews

Nu je alles weet wat er te weten valt over vrijstaande vaatwassers, wordt het tijd dat je er in een investeert! We hebben een lijst gegeven van de top 10 beste vrijstaande vaatwassers, zodat je het perfecte product voor jouw behoeften kunt vinden. Met deze informatie hopen we dat je een weloverwogen beslissing kunt nemen en de beste vaatwasser voor je huis kunt kiezen. Als je eenmaal je nieuwe apparaat hebt gekocht, vergeet dan niet het goed te installeren, zodat je jarenlang kunt genieten van een betrouwbare service.

Bekijk ook:

Veelgestelde vragen

Onze vrijstaande vaatwasser reviews worden door experts in verschillende vakgebieden geschreven. Er wordt goed gekeken welke expert het beste bij het te testen product past. Ze doen zelfstandig onderzoek en schrijven de reviews op basis van hun bevindingen. Deze criteria zijn voor alle onderzoeken en producten hetzelfde. De experts worden niet betaald door fabrikanten of merken voor het schrijven van positieve reviews.

Nee, we zijn geen webshop. Wel hebben we in de review ook de beste aanbieder meegenomen. We hebben uitgezocht in welke webshop je het product voor de goedkoopste prijs kunt kopen. Als je op de “Beste prijs” knop drukt, word je automatische naar de beste en voordeligste vrijstaande vaatwasser gebracht. Daar kun je je aankoop meteen voltooien.

Na onze uitgebreide onderzoek en testen zijn wij tot de conclusie gekomen dat Klarstein Amazonia  voor ons de beste prijs/kwaliteitverhouding heeft. 

De top 5 beste vrijstaande vaatwassers is als volgt:

 1.  Klarstein Amazonia
 2.  Siemens vaatwasser
 3.  AEG vaatwasser
 4.  Inventum Vaatwasser
 5.  ETNA vaatwasser
Jim
Jim

Hallo! Ik ben Jim en ben 37 jaar oud, in mijn dagelijks leven werk ik als motivational speaker op evenementen in de financiële wereld. In mijn persoonlijk leven houd ik ervan om tijd door te brengen met mijn vrouw, 2 kinderen en honden. In onze vrije tijd gaan we vaak op reis samen en leren nieuwe plaatsen, culturen en gewoonten kennen. Mijn streven is om jou te voorzien van de beste en juiste informatie om je op weg te kunnen helpen met je keuzes.

18-7-2022

Disclaimer: Wij als experts van de Expertcommunity.nl hebben bovenstaande vrijstaande vaatwasser reviews met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de productverzending of het product zelf. De experts krijgen niet betaald om producten juist hoger of lager te laten ranken. Dit blijft de persoonlijke mening n.a.v. de test! Wij krijgen wel een kleine vergoeding als het product uiteindelijk via onze link wordt gekocht.