Vermogen van Kees van der Spek

Kees van der Spek, een grote naam in de Nederlandse misdaadjournalistiek. Niet alleen heeft de man boeken geschreven, maar ook heeft hij diverse misdaadprogramma’s geproduceerd. In dit artikel gaan we het hebben over het interessante leven van Van der Spek en duiken we dieper in op de vraag ‘Wat is het vermogen van Kees van der Spek?’.

Wie is Kees van der Spek?

Cornelis van der Spek, vandaag de dag beter bekend als Kees, is geboren op 29 juni 1964 in Nazareth, Israël.  De meeste mensen kennen de journalist van zijn programma Kees van der Spek: Oplichters aangepakt, een programma over oplichting in binnen- en buitenland.

Woonplaats van Kees van der Spek

Waar woont Kees van der Spek? Vandaag de dag woont de journalist in Nederland, maar als jongen en jonge man heeft Kees veel in het buitenland gewoond, van Israël tot Duitsland en van Suriname naar Burundi. Vanaf zijn zeventiende is hij samen met zijn familie weer in Nederland komen wonen. De misdaadverslaggever reist enorm veel voor zijn werk en is de hele wereld overgevlogen om oplichters te ontmaskeren.

Gezinsleven 

Wanneer Kees van der Spek thuiskomt van het filmen van zijn programma’s wordt hij warm verwelkomd door zijn gezin. Samen met zijn vrouw Annabelle van der Spek heeft Kees vier zoons! Hij is de trotse vader van zijn volwassen zoons Joël, Sil, Jesse en Joep. Op het Instagramaccount van Kees is te zien dat hij nog veel tijd met zijn jongens doorbrengt, zo gaan ze regelmatig met het gezin op reis of op stap.

De jongens van Kees delen zijn passie voor misdaad en criminaliteit. Zo is zoon Joep te zien als sidekick van zijn vader in het zevende seizoen van Kees van der Spek: Oplichters Aangepakt. Joep heeft voorheen als politieagent gewerkt, en kan zijn kennis dus goed combineren met de ervaring van zijn vader. 

Wat is het geschatte vermogen van Kees van der Spek?

Naar eigen zeggen verdient Kees van der Spek maandelijks zo’n €100.000 per jaar bij RTL. De misdaadjournalist maakt al zo’n vijf jaar programma’s voor RTL. Hiervoor heeft hij 22 jaar voor SBS6 gewerkt, waar hij een vergelijkbaar bedrag heeft mogen verdienen. De man is hoogstwaarschijnlijk dus miljonair!

Na het jaarlijkse inkomen wordt de kleding die Kees draagt gesponsord door het merk PME Legend, nog een bron van inkomsten dus. Hoeveel Kees hier extra mee verdient is niet helemaal duidelijk, maar met een ton per jaar is Van der Spek erg tevreden. Dit is een inkomen waar veel mensen een (figuurlijke) moord voor zouden doen. Kijk uit… straks heeft Kees je te pakken! 

Waar verdient Kees van der Spek zijn inkomen mee?

Kees van der Spek is al jarenlang actief als televisieverslaggever. Dit deed hij eerst naast Peter R. de Vries, maar later ging Van der Spek zijn eigen programma’s maken. Zo kunnen we al meer dan tien jaar genieten van verschillende tv-programma’s met Kees van der Spek, waaronder Oplichters in het Buitenland, Moord of Zelfmoord? Kees van der Spek ontmaskert en Kees van der Spek: Oplichters Aangepakt.

Naast het maken van al deze televisieprogramma’s houdt Kees zich ook nog eens bezig met schrijven. Hij is immers opgeleid als journalist. In 2008, 2016 en 2023 bracht Kees een boek uit, namelijk Achter de schermen bij Peter R. de Vries, Achter de schermen bij Oplichters in het Buitenland en Beroep: avonturier. De boeken uit 2008 en 2016 hebben beiden meerdere weken in de bestseller top 60 gestaan. 

Hoeveel salaris verdient Kees van der Spek per maand?

Zoals we net hebben ontdekt, verdient Kees van der Spek ongeveer een ton per jaar. Dit houdt in dat hij meer dan €8.000 euro per maand verdient van RTL. Ook laat Kees zich af en toe zien in realityprogramma’s zoals Make Up Your Mind en The Big Bang. Hiervoor krijgt hij natuurlijk ook betaald. Hoeveel dit oplevert blijft voor ons een grote vraag en voor enkel Kees een weet. 

Interessante weetjes over Kees van der Spek

  • Kees van der Spek heeft zijn vriendin Annabelle ontmoet in een kroeg in Alkmaar op een 80’s-feestje.
  • Samen met Peter R. de Vries ontving Kees in 2008 een Emmy voor de reportage over de Nederlandse Joran van der Sloot en zijn betrokkenheid bij de verdwijning van Natalee Holloway.