Vermogen van Dietrich Mateschitz

Dietrch M

Dietrich Mateschitz vermogen – De Oostenrijker Dietrich Mateschitz verkreeg wereldwijde faam door zijn rol in het succes van Red Bull. Het is duidelijk dat hij hiermee een flink vermogen wist te vergaren, maar wat was het vermogen van Dietrich Mateschitz? Lees het hier. 

Wie was Dietrich Mateschitz?

Dietrich Mateschitz werd geboren op 20 mei 194 in het Oostenrijkse Sankt Marein. Zijn vader was leraar, maar speelde nauwelijks een rol in zijn leven. Hij studeerder bedrijfskunde aan de Universiteit van Wenen. Direct na zijn afstuderen werd hij marketingdirecteur bij een tandpastafabrikant. 

Maar dat is niet waar Dietrich Mateschitz zijn vermogen heeft vergaard. Tijdens een zakenreis naar Azië ontdekte hij het Thaise energiedrankje Krating Daeng, oftewel Red Bull. Hij besloot samen met familie Yoovidhya, de eigenaren van Red Bull, om het drankje naar het westen te halen. Dietrich Mateschitz kreeg 49% van het bedrijf in handen. 

Ondanks de meeslepende marketingcampagnes van Red Bull bleef Dietrich Mateschitz zelf het liefst op de achtergrond. Hij gaf zelden interviews en Dietrich Mateschitz kinderen verschenen zelden in de media. Wat we wel weten is dat “Didi”, zoals zijn vrienden hem noemden, zelf minstens 10 blikjes Red Bull per dag dronk. Dietrich Mateschitz was al een tijdje ziek toen hij in 2023 overleed aan kanker. 

Didi

Hoe rijk was Dietrich Mateschitz nu eigenlijk?

De medeoprichter van Red Bull overleed in 2022, maar wist tijdens zijn leven een gigantisch vermogen te vergaren. Dietrich stond elk jaar weer in de Forbes top 100 van rijkste mensen ter wereld en was zonder twijfel de rijkste inwoner van Oostenrijk. Voordat Dietrich Mateschitz overleden is, werd zijn vermogen geschat op ongeveer 20 miljard euro. 

Waar heeft Dietrich Mateschitz zijn vermogen aan verdiend?

Dietrich Mateschitz vermogen is voornamelijk afkomstig van inkomsten uit Red Bull. Direct na de lancering van red Bull investeerder Dietrich Mateschitz in het opbouwen van het imago van het energiedrankje. Dat deed hij onder andere door zich op extreme sporten te storten. We weten allemaal dat Red Bull een Formule 1 raceteam heeft, maar ze sponsoren nog veel meer sporten. Niet alleen bekende sporten zoals voetbal en schaatsen, maar ook sporten zoals kitesurfen, snowboarden en stuntvliegen. 

Dankzij deze inspanningen werd Red Bull al snel marktleider op het gebied van energiedrankjes. Ze hadden in 2003 maar liefst 70% van het marktaandeel in handen. Mateschitz bezat nog een aantal andere ondernemingen waaronder een museum, tv-station en twee voetbalclubs. 

DM

Weetjes over Dietrich Mateschitz

  1. Het vermogen van Dietrich Mateschitz ging na zijn dood voor een groot deel naar zijn zoon Mark Mateschitz. Hiermee werd hij direct de rijkste dertiger van Europa. Hij ontving 15,5 miljard euro in aandelen. 
  2. Dietrich Mateschitz was de eigenaar van een prive-eiland in de stille Zuidzee. Het eiland met de naam Laucala is gelegen in Fiji. 
  3. Dietrich Mateschitz was trots op zijn vaderland Oostenrijk. Als een van de weinige ondernemers gaf hij aan het niet erg om belasting te betalen aan zijn geliefde land. Dat leverde de Oostenrijkse overheid jaarlijkse vele honderden miljoenen euro’s op.